Mahathir Fitnah BR1M Kerana Mahu Kejar Populariti

Diusia lewat 91 tahun… Apa lagi yang bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir mahukan selain daripada mengejar populariti?? Ini kerana pada usia senja sebegitu… Tidak masuk akal bagi seorang tua yang kerap menimbulkan kontroversi melainkan dirinya mahukan perhatian.

Nak cari publisiti agar diri sentiasa diingati mungkin… Mungkin itu satu kepuasan untuk beliau, jika semua orang menumpukan perhatian terhadapnya setiap kali dia buat hal. Jadi bagi mengelakkan perkara tersebut dari terus berlaku.

Setiausaha Agung Veteran UMNO, Datuk Mustapha Yaakub menggesa supaya kerajaan dan kepimpinan UMNO tidak membuang masa dengan melayan segala kerenah kebudak-budakan serta ketidakmatangan orang tua lanjut usia tersebut.

Daripada korang dok meroyan dengan kenyataan Mahathir sebelum ini, jadi adalah lebih baik jika kerajaan teruskan kerja-kerja mereka dan menjalankan segala program yang dirancang untuk kepentingan rakyat dan negara. Tak perlu layan kerenah Mahathir dalam apa jua isu sekali pun.

Sebenarnya, Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) itu sengaja berbuat sedemikian, bagi mendapatkan perhatian serta publisiti murahan. Mahu dirinya diberi tumpuan… Mahathir sanggup mereka cerita sensasi seperti BR1M adalah haram dan rasuah.

Benar tujuan Mahathir lakukan sedemikian bagi mendapatkan reaksi daripada pihak kerajaan, terutama sekali UMNO. Jadi bila UMNO gelabah dan meroyan… Ia umpama memberi satu kejayaan yang besar kepada Mahathir.

Namun begitu, Gomez yakin rakyat sudah bosan dengan permainan lama yang ketinggalan zaman ini… Asyik-asyik fitnah yang sama setiap tahun. Rakyat pun naik muak dengan kerenah dia yang berterusan menyerang kerajaan.

Tapi kesian kat Mahathir… Sudah la dorang gagal jatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak… Malang tidak berbau apabila parti baru dibina mereka kini dilanda musibah apabila pemimpin parti mereka buat hal.

Jadi sebab nak alihkan isu pemimpin wanita parti bunga, Anina Saaduddin yang terlibat dengan skandal mesej seks bersama seorang lelaki tidak dikenali. Mahathir bijak memainkan semula isu, kononnya BR1M adalah haram dan rasuah. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s