Shah Rukh Khan Dapat Gelaran Doktor Dari Maulana Azad National Urdu Univesity

Whoaa.. Nampaknya artis popular Bollywood ni dah bergelar doktor lah u’olls.. Miss dengar kini nama pelakon Shah Rukh Khan menjadi bualan hangat apabila dikatakan mendapat gelaran doktor dari Maulana Azad National Urdu University, baru-baru ni..

Berdasarkan sumber yang Miss dapat, Shah Rukh Khan atau lebih dikenali dengan gelaran King Khan diberi gelaran doktor kerana dikatakan telah berjasa mempromosikan bahasa dan budaya Urdu.. Bukannya gelaran tu diberi saja-saja jer!

Shah Rukh Khan mengatakan penganugerahan tu sangat istimewa baginya.. Bukan hanya kerana ia diterima di kota kelahiran ibunya, tetapi juga kerana Presiden India, Pranab Mukherjee secara langsung menganugerahkan gelaran tersebut kepada dirinya.

Kalau u’olls nak tahu, ini bukanlah gelaran kehormatan pertama yang diterima oleh Shah Rukh Khan.. Bintang film ‘Kuch Kuch Hota Hai’ tu sebelum ni dah pernah mendapat gelaran Doktor Honoris Causa dari Universiti Edinburgh, Inggeris pada tahun 2015 yang lalu..

Ia juga merupakan penerima gelaran doktor bidang seni dan budaya dari Bedfordshire University.. Nampaknya artis ni banyak memberi contoh dan teladan yang baik kepada umum kan.. – Misshana/Utaranews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s