Richard Marx ‘Selamatkan’ Penerbangan Korean Air

Nama penyanyi dan komposer terkenal, Richard Marx, bukan lah satu nama yang asing lagi di industri muzik Hollywood.. Miss dengar nama Richard menjadi bualan hangat dan dipuji bila beliau berjaya menghalang seorang penumpang yang dalam keadaan mabuk bikin kecoh dalam sebuah penerbangan Korean Air, baru-baru ni..

Penumpang mabuk tersebut dikatakan terpaksa ditahan kerana telah membuat kekecohan dan menyerang pramugari serta penumpang lain.. Insiden ni terjadi ketika Richard dan isterinya, Daisy Fuestes sedang dalam perjalanan dari Hanoi menuju ke Seoul..

Richard bertindak menghalang penumpang tu kerana beranggapan krew kabin yang ada ketika itu, tidak terlatih untuk menghadapi situasi tersebut selepas memerlukan empat jam bagi mengawal penumpang yang dianggap ‘gila’ tu.. Miss dengar ada beberapa penumpang dan seorang pramugari tercedera disebabkan insiden tersebut..

Richard juga mengharapkan Korean Air perlu terlatih bila menghadapi situasi cemas macam ni.. Yela, kalau dorang tak tahu nak mengawal situasi macam, ia mampu mendatangkan bahaya yang lebih besar.. Ini nasib baik lah Richard dan penumpang lain menghulurkan bantuan.. Kalau tidak, mungkin kejadian lebih teruk akan berlaku.. – Misshana/Utaranews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s