Bayi 3 Bulan Mati Dimakan Tikus Gergasi

Rasa macam nak rejam sampai mati je ibu yang tak bertanggungjawab macam ini.. Buat anak pandai, bila nak jaga tak reti.. Lebih pentingkan keseronokkan dari menjaga anak.. Seorang wanita di Johannesburg, Selatan Afrika telah melahirkan pasangan kembar..

Tapi, disebabkan ibunya pilih untuk pergi berseronok di kelab malam.. Wanita ini dah tinggalkan bayi perempuan berusia 3 bulan di rumah berseorangan.. Manakala bayi lelaki dibawa ke kelab malam bersama.. Nasib tak menyebelahi bayi perempuan berumur 3 bulan itu, dia bukan saja ditinggalkan berseorangan tapi dah ditemani oleh seekor tikus gergasi di rumah..

Bayi itu dah pun ditemui mati kerana di makan oleh tikus gergasi tersebut.. Disebabkan mendengar jeritan yang kuat, jiran sebelah dah bergegas masuk dan menjumpai mayat bayi perempuan itu dalam keadaan yang mengerikan.. Hampir keseluruhan badan bayi itu habis di makan oleh tikus gergasi, sampai ada beberapa bahagian badan bayi itu dah hilang..

Sedih betul dengan ibu yang tak guna seperti ini, apa yang wanita itu fikir bila tinggal bayi kecil tu berseorangan di rumah.. Harap bayi itu bangun dan buat susu sendiri bila lapar? Sebabkan kejadian ini, jiran rumahnya harap pihak polis dapat tangkap ibu bayi tersebut..

Jiran wanita ini harap ibu ini dibiarkan mati mereput dalam lokap.. Tindakan yang dibuat wanita ini dengan meninggalkan anak kecil berseorangan memang kejam gila.. Memang layak dapat hukuman macam itu, kembar lelaki 3 bulan yang dikenali sebagai Lucky selamat dan di bawah penjagaan ayahnya..

Setiap pasangan suami isteri yang dah berkahwin memang impikan anak.. Tapi wanita ini dah di beri kembar sepasang, tak reti nak jaga elok-elok.. Harap ibu pada bayi ini mati kena gigit dengan tikus gergasi dalam lokap nanti.. – MissA/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s