Rafizi Ramli Sebenarnya Jahil Dalam Ilmu Hisab

rafizi-sebenarnya

Menteri Kewangan II, Datuk Johari Abdul Ghani menyifatkan Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli sebagai jahil dan benak dalam ilmu hisab. Bukan setakat bodoh dalam ilmu kira-kira… Rafizi malah ‘blurrr’ dan dungu apabila memfitnah kos pembinaan rangkaian pengangkutan Transit Aliran Massa (MRT) melebih RM100 bilion.

Ujar Johari… Pengiraan yang dibuat bekas pegawai kanan Petronas itu langsung tidak sama dan jauh terpesong daripada apa yang telah dijelaskan oleh pihak kerajaan. Tuduhan yang dibuat Rafizi sebenarnya melambangkan kebodohan dirinya sendiri.

Rafizi tak pandai mengira… Kos binaan MRT berjumlah RM21 bilion itu sebenarnya dari Sungai Buloh ke Kajang… Perkara itu sudah dijelaskan oleh kerajaan. Akan tetapi Rafizi sebenarnya membuat pengiraan kos dari Sungai Buloh ke Semantan.

Apa yang dijelaskan kerajaan adalah kos dari Sungai Buloh ke Kajang je. Disebabkan Rafizi ni terlalu lembab… Jadi dia menuduh dan berkeras menyatakan kos pembinaan MRT melebihi RM100 bilion. Dah la bodoh dalam ilmu hisab.

Kemudian cabar pulak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak untuk mengambil tindakan saman ke atasnya jika dia benar-benar bersalah membuat perkiraan mengenai kos pembangunan MRT. Mungkin dia tak faham bahasa kot noh.

Tak cukup dengan penafian dari Najib terhadap tuduhan pembangkang yang mendakwa kononnya projek MRT Laluan 1 Sungai Buloh ke Kajang menelan belanja RM100 bilion. Kini naib presiden PKR itu mencabar Najib pulak… Aduhaiiii, kena bayar dengan PKR ke untuk buat fitnah macam ni?

Elok kalau Rafizi ni daftar sekolah semula dan belajar mata pelajaran matematik balik… Bagi pandai mengira sikit. Sudah la buat fitnah dengan niat mahu menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dan perdana menteri. Tapi hakikatnya fitnah yang dibuat menunjukan dirinya itu sebenarnya bodoh. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s