Mahathir Terus Sertai Politik Kerana Sudah Bersedia Ke Kubur

mahathir-sertai

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohammad memilih untuk tidak membuat persiapan ke kubur dan menyediakan diri sebelum mati pada usianya 91 tahun ketika ini kerana itu bukan menjadi pilihannya.

Bukan itu sahaja, Mahathir mendakwa dia menyertai politik kerana persiapannya untuk masuk ke dalam kubur sudah dibuat olehnya. Jadi kerana terlalu banyak masa yang terluang… Mahathir membuat keputusan untuk sertai politik daripada terus beribadah dan menjaga anak cucu.

Sebelum ini Menteri Pelancongan, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz mengingati Mahathir dan Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang yang sudah tua itu untuk balik jaga cucu. Hidup normal seperti orang yang seusia mereka. Mereka perlu sedar yang dorang tu bukan muda lagi.

Walaubagaimanapun, Mahathir tetap berdegil dan berkeras untuk berpolitik… Nampak sangat dia lebih mementingkan politik daripada keluarga dan anak cucu sendiri. Mahathir tak mahu hidup sebagai manusia yang sudah berumur 91 tahun.

Eshhhh, teruk betul… Mahathir bukan sahaja tak mahu jaga cucu… Dia juga tak mahu memperbanyakan ibadah kerana bagi beliau persiapan untuknya ke kubur sudah siap. Oleh demikian, Mahathir sanggup merayu kepada pelbagai kumpulan rakyat Malaysia agar memberinya peluang untuk melakukan sesuatu.

Sudah la tak nak beribadah dan berubah… Lepas tu, sempat lagi Mahathir mengkritik Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dengan mendakwa ada pelbagai pihak yang tidak berpuas hati dengan dasar ekonominya.

Hurmmm, Entah la… Mungkin Mahathir cuma nampak orang lain je yang bencikan orang lain. Dia ingat semua orang sukakan dia kot. Tak sangka betul, kenyataan Mahathir ini umpama dia dah bersedia untuk ke alam kubur. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s