Keluarga Pengantin Perempuan Lebih Pentingkan Kenduri Mewah Dari Beli Rumah

8

Nasib baik tak memperisterikan seorang wanita yang mata duitan.. Sebelum kahwin pun ‘demand’ hebat-hebat, takut lepas kahwin nanti tak mampu nak ikut kemahuan isteri yang berlagak kaya seperti ini.. Kalau korang sebagai wanita diberi pilihan untuk dapat rumah atau majlis kahwin yang ‘grand’, mana satu yang korang pilih?

Secara jujurnya Miss A lebih memilih untuk membeli rumah.. Rumah adalah aset penting yang akan kekal, nak dibandingkan dengan majlis kahwin ‘grand’, berhabis duit beribu-ribu hanya untuk satu hari.. Kumpul duit punya lama untuk dapat 15k, buat majlis kahwin satu hari habis kat situ..

Seorang lelaki ini dah kongsikan pengalaman di tinggalkan kekasih hanya sebab tak dapat penuhi kehendak pihak perempuan yang nakkan hantaran kahwin sebanyak 15k.. Bukan sebab lelaki ini tak berduit, tapi sebab lelaki ini minta kurangkan harga hantaran..

Lelaki ni minta kurangkan 5k sebab nak gunakan duit itu untuk bayar deposit beli rumah.. Lepas kahwin nanti isteri juga yang senang, cuci kaki masuk rumah baru.. Tinggal di rumah baru dengan suami dan anak-anak, tak payah fikir nak cari rumah sewa..

Sebabkan tak mampu nak bagi hantaran seperti yang pihak perempuan nak.. Pihak perempuan minta putuskan hubungan dengan lelaki ini.. Elok sangat la, lelaki ni putus dengan pihak perempuan yang ‘mata duitan’ macam ni..

Bukan sahaja anak ‘mata duitan’, satu keluarga ‘mata duitan’.. Sepatutnya sebagai ibu bapa kena memudahkan anak untuk mendirikan rumahtangga, bukan menyulitkan lagi anak untuk berkahwin.. Ibu bapa jenis macam ni yang suka sangat didik anak-anak untuk jadi mata duitan, sebenarnya keluarga perempuan ni tak kaya mana tapi disebabkan nak berlagak, sanggup minta hantaran tinggi-tinggi pada bakal menantu…

Silap-silap anak dara tu belum tentu ada dara, mak bapa letak hantaran dah macam nak jual anak.. Tak kahwin sampai ke tua anak dara tu baru ada akal, ‘demand’ sangat.. – MissA/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s