Tak Sebut Nama Roslan Aziz, Sheila Majid Ibarat ‘Kacang Lupakan Kulit’

1a-copy

Baru-baru ni nama penyanyi Jazz popular, Shaheila binti Abdul Majid atau lebih dikenali sebagai Sheila Majid, menjadi bualan hangat netizen kerana mengambil masa hampir lima minit untuk menyampaikan ucapan penghargaan di atas kejayaannya dalam Anugerah Industri Muzik 22..

Bila perkara tu menjadi bualan hangat, Miss dengar penyanyi yang popular menerusi lagu ‘Sinaran’ mengatakan dia diberi masa oleh pihak penganjur untuk bercakap panjang dalam AIM 22, bagi berkongsi pengalamannya sepanjang 32 tahun berkecimpung dalam industri muzik tanah air..

Tapi isu bercakap panjang lebar tu, Miss tak kisah sangat pun.. Cuma Miss ingatkan isu bercakap panjang lebar tu jer menjadi bualan hangat netizen, rupanya ada isu lain lagi yang menghimpit Sheila Majid.. Isu ni bukan tercetus dari peminat atau netizen pun, tetapi ia tercetus dari kalangan penggiat seni.. Tak percaya??

Cer u’olls tengok gambar ni, ramai penggiat seni seperti komposer, Julfekar Ahmad Shah mengkritik Sheila kerana tak menyebut langsung nama komposer terkenal, Roslan Aziz dalam ucapan panjang lebarnya sebagai perhargaan kepada individu yang dikatakan banyak berjasa menaikkan nama beliau di persada seni tanah air..

U’olls pun tahu kan hubungan Roslan dan Sheila sebelum ni, tapi Roslan jugak lah yang banyak membantu Sheila selama ini.. Itu pun susah ke Sheila nak ucap terima kasih kepada Roslan kerana banyak membantunya, walaupun hubungan dorang menjadi tegang selepas dorang berpisah..

Bagi Miss, Sheila patut lah bersikap professional sikit.. Tak kisah hubungannya dengan Roslan masih tak baik, tetapi sekurang-kurangnya hargai lah sikit jasa-jasa Roslan kepada beliau.. Kalau Sheila sebut nama Roslan dalam ucapannya, pasti ramai akan ‘respect’.. Ini tidak, langsung tak disebut.. Tak professional sangat!! – Misshana/Utaranews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s