Lim Guan Eng Punca Segala Fitnah Terhadap Perdana Menteri Dan Kerajaan Pusat

guan-eng-arah

Melalui sebuah akaun facebook kepunyaan seorang lelaki warga Singapura, Andrew Chuah…. Dalam satu postingnya mendedahkan bahawa Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng telah mengarahkan kesemua ahli perniagaan terutama sekali peniaga-peniaga dan penjaja Cina untuk menaikkan harga barangan dan perkhidmatan.

Gomez rasa Andrew ni Cina Singapura… Tapi apa yang mendapat perhatian Gomez adalah Guan Eng mengarahkan ahli perniagaan dan penjaja-penjaja Cina menaikkan harga barangan dan perkhidmatan, dengan tujuan bagi menimbulkan rasa marah rakyat.

Apabila rakyat marah terhadap kenaikan harga barangan dan perkhidmatan, maka secara automatiknya rakyat akan menyalahkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan kerajaan pusat. Rakyat akan menganggap bahawa Najib dan kerajaan pusat menjadi punca kepada kenaikan harga barangan dan perkhidmatan tersebut.

Sangat licik permainan politik Lim Guan Eng ni… Demi mengaut keuntungan yang banyak, slumber je dia suruh peniaga naikkan harga barang. Kemudian bila rakyat mengadu barang mahal dan naik angin… Guan Eng akan tuding jari dan salahkan Najib serta kerajaan.

Perkara tersebut diceritakan sendiri oleh sahabat kepada Andrew… Rupa-rupanya selama ini si Tokong Cina Lim Guan Eng dan DAP lah yang menjadi dalang kepada segala fitnah dan penindasan. Arahkan orang Cina buat itu dan ini tetapi akhirnya salahkan kerajaan dan Najib pulak.

Padahal kerajaan pusat dan perdana menteri tidak pernah arahkan untuk menaikkan harga barangan dan perkhidmatan. Si tokong Guan Eng tu yang memandai-mandai arah untuk naikkan harga barangan dan perkhidmatan. Kenapa yer??

Adakah Guan Eng cuba untuk timbulkan rasa kebencian rakyat terhadap Najib dan kerajaan pusat? Otak geliga Guan Eng memang bijak dalam hal menipu dan menindas rakyat… Sanggup dia arah peniaga untuk naikkan harga barang, lepas tu nak salahkan orang lain pulak!! – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s