900 Ahli PKR Kini Sertai Barisan Nasional!!

900-ahli

Bekas calon dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), Danny Anthony Andipai mengumumkan keluar dari parti itu bersama-sama dengan 900 ahli PKR yang lain. Perhhhhhhh!! 900 orang bebb! Banyak tu… Perkara tersebut jelas menunjukan bahawa sokongan terhadap PKR dan pakatan harapan yang diketuai DAP di Sabah terus merosot.

Mereka ini mengambil keputusan untuk keluar dari parti dan telah pun menyerahkan borang keahlian kepada Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS). Bekas ahli PKR itu mengumumkan keluar parti semalam di Kampumg Takul, Nabawan.

Sementara itu, mereka turut menyatakan kekesalan yang teramat sangat kerana terpedaya dengan pembohongan tentang prinsip PKR. Mengakui kesal kerana selama ini berjuang bersama PKR, Danny berkata kebanyakkan pemimpinnya lebih mengutamakan kepentingan peribadi berbanding BN yang ikhlas bekerja untuk rakyat.

Apa yang berlaku kini adalah mereka bergaduh sesama sendiri… Berlaku perselisihan faham antara pihak pembangkang. Apa yang dorang kejar selama ini, hanyalah kepentingan peribadi dan sekarang telah berpecah. Perkara tersebut membuktikan bahawa mereka gagal untuk bekerjasama. Dalam pakatan sendiri pun gagal, bagaimana mahu menyatupadukan rakyat?

Sementara itu, Danyy menyerahkan borang keahlian kepada Presiden PBRS, Tan Sri Joseph Kurup dalam Majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Kampung Takul Nabawan. Agak korang, apa nasib PKR Sabah selepas ni?? Boleh jadi PKR akan hilang pengaruh dan sokongan ahli. Mungkin juga PKR Sabah akan terkubur selepas ini jika lagi ramai ahli mereka keluar parti. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s