Pemandu Tak Sedar Kereta ‘Ditumpang’ Pocong

Seram sejuk kalau benda ni jadi kat diri sendiri, gila tak seram wei!! Ingatkan dalam kereta yang dipandu tak ada penumpang, rupanya tanpa sedar ada penumpang yang tak diundang.. Elok pulak tu penumpang tak diundang tu dok ‘baring’ dalam kereta..

Mungkin dah penat sangat sehari suntuk dok melompat, tu yang ‘mahkluk’ tak diundang tumpang kereta lelaki ni untuk ‘baring’ sekejap.. Hahaha.. Viral di laman sosial, video rakaman CCTV yang menunjukkan seorang lelaki dah ‘ditemani’ oleh pocong di dalam kereta..

Seorang lelaki yang tak dikenali dah viral sebab didakwa bawa pocong masuk Malaysia.. Sebenarnya lelaki ni dari Singapura nak masuk ke Malaysia.. Sebelum masuk Malaysia kena lalu pondok pengawal untuk bayar ‘road charge’ berharga Rm20..

Masa tengah bayar tu la, kelibat ‘pocong’ tu dapat dirakam oleh CCTV.. Yang peliknya bila pengawal tu tanya sama ada pemandu tu da bawa penumpang tau tidak.. Pemandu tersebut cakap, beliau hanya berseorangan.. Korang rasa?? Kalau dia sorang je, habis tu yang sebelah tu siapa? Seram pulak Miss A tengok..

Dalam rakaman CCTV memang jelas nampak sebelah pemandu tu ada pocong yang tengah dok ‘baring’.. Alah! Rupa pocong macam la korang tak tahu, macam mayat yang dibalut dengan kain kafan tu..

Ada yang cakap sebenarnya video dan gambar yang tersebar tu sebenarnya edit.. Tapi, ada pihak nafikan dan dakwa video tu memang betul, iyerlah pemandu tu pun masuk Malaysia pukul 3.30 pagi kot.. Time macam tu memang banyak ‘benda’ macam ni dok bekeliaran..

Kalau Miss A dah seram sejuk nak duduk dalam kereta tu, lebih baik keluar dari kereta tu cari tempat yang lebih selamat.. Hahaha.. – MissA/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s