Syed Saddiq Gelar Pihak Istana Tiada Adab Hanya Kerana KERUSI!

syed-saddiq-gelar

Wajarkah Ketua Armada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mendapat jolokan pemuda yang mempunyai budi bahasa yang tinggi?? Kerana pemuda tersebut sekali lagi mempertikaikan kuasa pihak istana hanya kerana pihak istana tidak menyediakan kerusi.

Syed Saddiq tidak berpuas hati apabila pihak istana menarik semula jemputan yang diberikan kepada Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali bagi menghadiri majlis lafaz sumpah Yang di-Pertuan Agong yang baharu minggu depan.

Akibat rasa kurang senang tersebut… Syed Saddiq mengklasifikasikan tindakan tersebut sebagai tiada adab…. Tiada budi bahasa… Tidak bersopan santun dan tidak menghormati bekas pemimpin negara tersebut.

Pemuda tersebut menuntut orang Melayu untuk terus menghormati Mahathir kerana kononnya Mahathir telah banyak berkorban demi negara. Tidak dinafikan banyak sumbangan yang diberikan pemimpin tersebut.

Namun tindakan yang dilakukan Mahathir kini langsung tidak boleh diterima dan telah mengguris hati banyak pihak… Jadi, jangan hairan kenapa sekarang ni rakyat Malaysia sudah mula hilang rasa hormat kepadanya.

Mahathir bukan sahaja keluar masuk UMNO sesuka hati… Malah dia sanggup berasmara dana dengan parti DAP yang dahulunya begitu di benci, di hina dan di maki. Lebih dahsyat lagi apabila Mahathir sanggup menjalinkan hubungan dengan parti chauvinis tersebut!

Jadi masih layakkah Mahathir untuk mendapat penghormatan dari orang lain?? Walaupun pernah menjadi negarawan negara… Status tersebut tidak memberi apa-apa makna jika tingkah laku Mahathir sekarang ini kian melampau.

Syed Saddiq tidak patut mempertikaikan keputusan pihak Istana untuk menarik semula jemputan tersebut. Pastinya pihak istana mempunyai penjelasan yang kukuh bagi menyokong tindakan mereka itu.

Tak cukup lagi ke, kena sekolah dengan Sultan Johor setelah mengkritik titah baginda?? Sekarang ni nak mempertikaikan keputusan pihak istana pulak?! Fuhhhh, mamat ni memang anak didik Mahathir yang terbaik!! – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s