PAN Betul-Betul Bodoh Apabila Libatkan Himpunan Rohingya Dengan Hal Politik

pan-betul-betul

DAP pasti sedang tersenyum puas dan bertepuk tangan melihat telatah Parti Amanah Negara (PAN) yang dungu! Bukan sahaja dungu, malah tindakan PAN benar-benar bodoh apabila mereka mempertikaikan Himpunan Solidariti Ummah Untuk Rohingya (HSUUR).

Pemimpin-pemimpin PAN ni sebenarnya Islam atau kafir?? Tindakan mereka bukan sahaja bodoh, malah sudah seperti orang kafir! Patut ke dorang dakwa himpunan solidariti Rohingya itu adalah agenda yang bermotif politik!

Huh! Sudah hilang akal agaknya… Terlalu terdesak untuk menghentam PAS sehingga menganggap apa sahaja penglibatan PAS bersama UMNO adalah bermotifkan politik. Gila ker?? Kerjasama diantara UMNO dan PAS adalah untuk menuntut keadilan bagi etnik Rohingya sebagai saudara seIslam… Ia berlandaskan keagamaan.

Mai mana pulak politiknya cek oi! Habis tu, bila DAP bekerjasama dengan MCA dalam hal-hal kepentingan kaum cina, takde pulak PAN dakwa ia bermotifkan politik! PAN menuduh HSUUR berunsur politik hanya kerana usul mereka ditolak Parlimen beberapa hari sebelum himpunan itu diadakan.

Hanya kerana penolakan itu, mereka enggan untuk menyertai himpunan tersebut… Jelas bahawa PAN langsung tidak sensitif dengan isu keagamaan! Dah la buang agama… Lepas tu tuduh pula himpunan tu bermotifkan politik.

DAP sekarang ni mampu tersenyum puas melihat gelagat PAN yang mempertikaikan perjuangan agama Islam. PAN ni nama je parti Islam… Tapi dalam hati kafir sebab terlalu banyak makan dedak DAP. Lebih bodoh lagi, apabila PAN menyamakan himpunan untuk Rohingya itu sama seperti himpunan Bersih.

Kononnya himpunan Bersih adalah untuk rakyat dan himpunan untuk Rohingya juga adalah untuk rakyat… Tetapi kenapa himpunan untuk Rohingya parti PAS boleh sertai, sedangkan himpunan Bersih, parti PAS mengambil sikap berkecuali.

Haha! Bongok betul! Himpunan Bersih katanya untuk menuntut keadilan dalam pilihan raya dan nak tumbangkan perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak, mananya untuk rakyat?? Sedangkan himpunan untuk Rohingya bersifatkan keagamaan dan bagi menuntut bela diatas kekejaman Myanmar terhadap saudara Islam di sana. Sangat jauh perbezaan antara dua himpunan tersebut!

Jadi sangat tak logik dakwaan PAN ini! Bongok tahap dewa! Gomez nak tanya, Bersih tu ada ke tuntut bela bagi mangsa yang mati akibat ditembak tentera Myanmar? Ada ka tuntut bela atas rakyat Rohingya yang disembelih dan dirogol?

Tak faham betul Gomez… Semua benda PAN nak libatkan dengan politik… Bila tak kena dengan selera dorang, terus dikutuknya! Kenapa bila DAP tuntut bela atas kebajikan orang Cina, PAN tak dakwa itu semua politik! Bodoh piang betul… Ulama dan agama buang dalam longkang! Sebaliknya politik dan kuasa yang diagungkan PAN!! – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s