Komen Peminat Membanjiri Instagram Arwah Yus Jambu Selepas Genap Setahun Pemergiannya

c

1a

2a

Siapa yang tak kenal dengan arwah pelawak Yus Jambu yang pernah menghiasi industri seni.. Hari ni 30 November, genap setahun pemergian arwah Yus atau nama sebenarnya, Yussry Edoo meninggal dunia di Hopital Selayang pada 30 November 2015 kerana sesak nafas..

Pemergian Yus ketika berusia 39 tahun telah mengejutkan ramai pihak, terutama dikalangan rakan-rakan pelawak kerana arwah dikatakan langsung tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda mengalami masalah kesihatan..

U’olls pun tahu macam mana bermulanya perjalanan arwah menjadi anak seni?? Tak silap Miss, arwah bermula bila menyertai program Sinaran Pasport Kegemilangan pada tahun 2001, tetapi nasib beliau kurang baik bila tidak berjaya di dalam program tersebut..

Namun arwah tidak berputus asa.. Pada tahun 2007 arwah mencuba nasib sekali lagi di dalam program Raja Lawak Astro yang pertama kali diadakan.. Percubaan arwah tak sia-sia, bila arwah diumumkan sebagai juara program tersebut pada 11 Mac 2007..

Walaupun sudah setahun usia pemergian Yus, arwah masih diingati bila laman sosial Instagram miliknya masih dibanjiri dengan ucapan dan doa peminat yang merindukan Yus.. – Misshana/Utaranews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s