Nekad Bunuh Diri Selepas Tengok Muka Kekasih

Wanita-wanita kat luar sana tolonglah jujur dengan diri sendiri, jangan nak tipu diri sendiri dan orang lain.. Tak pasal-pasal disebabkan suka sangat dok edit gambar jadi wanita cantik dalam laman sosial, seorang lelaki dah bunuh diri sendiri..

Selama hampir 5 bulan lelaki yang dikenali sebagai Chew Kok dah menjalinkan hubungan cinta jarak jauh dengan seorang wanita bernama Ella.. Bila kali pertama berjumpa dengan kekasih hati, Chew ambil tindakan nak bunuh diri dengan terjun dari tingkat lima di sebuah pasaraya..

Puncanya sebab dah terlalu terkejut dan trauma bila tengok muka sebenar kekasihnya.. Waktu bercinta Ella selalu dok hantar gambar awek cantik.. Bila tengok depan-depan, muka awek dia huduh gila wehh!! Mahunya tak terkejut..

Ella ni pun memang perempuan yang terlalu obses dengan kecantikan, bila muat naik gambar dalam laman sosial bukan letak gambar real.. Ella akan edit dulu gambar dengan aplikasi Candy Cam, Camera 360 dan Photoshop.. Biasalah dah edit gambar ni, muka tak cantik pun jadi cantik..

Sebelum ambil gambar pakai pula make-up tebal-tebal, memang bertambah cantik la.. Bila dah jumpa depan-depan, memang tak dapat nak sembunyi la muka asli.. Makeup tebal mana pun, kalau dah tak cantik tak cantik juga..

Sebab Chew Kok tak dapat terima kenyataan yang dia dah bercinta dengan wanita hodoh selama hampir 5 bulan.. Chew Kok nekad terjun dari tingkat lima.. Terjun dari tingkat lima, confirm la tak selamat.. Chew Kok mati kat tempat kejadian sebab kecederaan teruk di kepala..

Tak payah nak bercinta melalui online ni, selagi tak jumpa depan-depan.. Takut kena tipu hidup-hidup macam ni la, gambar semua edit ja.. – MissA/UtaraNews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s