Wanita Temui Bayi Yang Masih Bertali Pusat Di Belakang Rumah

bayi2

bayi3

Jilake betul budak-budak yang suka buang bayi ni, waktu sedap-sedap beromen tak ingat dunia.. Bila dah mengandung dan terberanak, mulalah nak buang bayi yang tak bersalah tu..

Orang lain punya tunggu bertahun-tahun untuk diberi rezeki dapat bayi.. Pasangan buat maksiat ni bila seronok beromen, dapat anak di buang dalam semak.. Ini tak lain mesti buat projek waktu sambut ‘Valentine Day’ la ni..

Mat saleh nak sambut ‘Valentine Day’, pasangan melayu pun sibuk nak sambut jugak.. Sambut dengan beromen beramai-ramai secara ‘berjemaah’.. Bila dah mengandung, masing-masing tak nak bertanggungjawab..

Jantan pulak, bila tarikh-tarikh istimewa yang macam ni la nak pujuk rayu pasangan suruh serah dara.. Tengah tembak mercun sambut hari pasangan kekasih, budak-budak Melayu pun tembak benih-benih cinta..

Bila benih cinta berputik, pandai pulak nak suruh kekasih gugurkan kandungan.. Kalau tak gugurkan kandungan, si lelaki ni mintak si perempuan buang anak tu bila lahir nanti..

Di akaun Facebook sorang wanita, beliau ada kongsikan detik terjumpa bayi yang masih baru dilahirkan di semak belakang rumah..

Masih lagi bertali pusat dan uri, rasanya memang belakang semak tu la tempat mak budak ni bersalin.. Nak bersalin kat hospital takut kantoi, sebab tu pilih nak beranak di semak samun..

Hampir 2-3 jam bayi tu ditinggalkan tanpa sebarang kain di luar rumah, dalam keadaan kesejukan sebelum ditemui perempuan tersebut..

Wanita ni ingatkan hantu yang ganggu, sekejap bunyi menangis, sekejap senyap.. Korang bayang la, tengah malam dalam pukul 11 malam sehingga 1 pagi dengar suara menangis macam tu.. Memang seram la.. Kalau Miss A pun Miss A ingat hantu..

Nasib baik bayi tu dah selamat diserahkan pada pihak hospital.. Mak bapa budak ni jangan ingat senang-senang nak lepas tangan sebab bayi tu dah selamat.. Tunggu jelah polis datang ketuk pintu rumah korang, dah sedap beromen senang-senang je korang buang anak tu kan.. – MissA/UtaraNews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s