Syed Saddiq Sertai Politik Sebab Nak Kumpul Harta??

4a-copy

Betul ke tujuan sebenar Ketua Armada Parti Bersatu Malaysia, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sertai dunia politik semata-mata untuk mengumpulkan harta kekayaan?? Yela sebab apa yang kita tahu sekarang ni, Ketua Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) kaya raya hanya kerana menjadi pemimpin politik.

Muda-muda dah kaya… Mungkin Syed Saddiq pun nak jadi jutawan macam Ketua Pemuda PKR tu jugak kot… Zaman sekarang ni ramai anak muda dah kaya raya… Dari mana harta dorang dapat?? Kemungkinan besar selepas ni Syed Saddiq pun akan menyalahgunakan kedudukannya demi mencari harta kekayaan.

Yela sekarang ni Syed Saddiq pandai la cakap, kononnya pemimpin muda jangan menyalahgunakan kedudukan mereka untuk mengumpul harta. Tapi silap haribulan nanti dia sendiri akan buat benda yang sama. Kalau tidak, takdenya pemuda pembangkang nak kaya raya.

Kita tengok nanti apa yang bakal terjadi kepada Syed Saddiq… Betul ke dia nak jadi papa kedana selepas menjadi pemimpin politik ni. Entah-entah lagi kaya pada Tun Dr Mahathir Mohamad! Yela sebab kerap sangat makan dedak.

Syed Saddiq tak perlu nak arahkan orang lain untuk mengisytiharkan harta dan kekayaan mereka…Tak perlu nak tuduh yang pemimpin politik sekarang ini mengamalkan prinsip ‘Cash Is King’ kerana takut nanti Syed Saddiq yang akan termakan dengan kata-kata sendiri.

Jangan nak mendabik dada dahulu… Syed Saddiq masih mentah dan tak tahu mengenai luar dalam politik. Bak kata orang masih lagi bayi merah dalam dunia politik ini… Jadi tak perlu nak sekolahkan orang lain. Jangan sampai diri sendiri jadi jutawan dan kumpul harta ketika dalam dunia politik ni sudah la. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s