Muhyiddin Takut Nasib Dirinya Akan Menjadi Seperti Rafizi Ramli

7a-copy

Berani buat tapi tak berani tanggung… Itu la yang berlaku terhadap Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Yassin… Masakan tidak, rupa-rupanya Muhyiddin kini sedang menghitung nasib dan masa depannya.

Muhyiddin takut nasib dirinya akan menjadi seperti Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli. Turut bersimpati dengan nasib yang menimpa Rafizi… Muhyiddin berharap agar dirinya tidak dikenakan tindakan yang sama oleh mahkamah dan dipenjarakan seperti Rafizi.

Owhhhh… Takut rupanya! Buat pandai! Muhyiddin risau dirinya akan didakwa di bawah Akta Rahsia Rasmi… Namun ujarnya, dia ada imuniti dan harap sangat pihak polis faham latar belakang kejadian. Muhyiddin berkata demikian selepas selesai diambil keterangan di Bukit Aman, semalam.

Muhyiddin kini disiasat mengikut Akta Hasutan dan Akta Rahsia Rasmi (OSA)…. Muhyiddin diambil keterangan berhubung kenyataan yang dikeluarkannya di Dewan Parlimen. Mesti Muhyiddin sekarang ni tidur tak lena dan ketakutan.

Cuak sebab takut kena humban masuk ke dalam penjara sama macam Rafizi… Itu la, lain kali jaga sikit mulut tu.. Jangan main lepas je. Masa bercakap tak ingat dunia… Bila didakwa tahu pun kecut perut… Takut kena tidur penjara agaknya.

Muhyiddin diambil keterangan lebih sejam… Turut hadir bersama beliau adalah dua peguam dan isterinya, Puan Sri Noorainee Abd Rahman. Turut sama memberi sokongan adalah Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s