Surat Cinta Budak-Budak Sekolah Zaman Sekarang

surat-cinta

surat-cinta

Budak-budak sekarang ni memang hebat betul cara dorang berfikir, bila suruh belajar susah sungguh nak fokus.. Kalau bercinta, macam-macam idea yang timbul nak ‘mengayat’ pasangan..

Ada beberapa keping surat cinta budak sekolah rendah ini dah jadi viral di laman sosial.. Surat cinta budak ni dah di jumpai oleh salah seorang guru yang mengajar mereka.. Boleh tahan hebat juga budak lelaki tu ‘mengayat’ awek.. Siap berpantun-pantun bagai, Miss A nak berpantun pun tak sehebat adik tau..

Mesti budak lelaki ni bahasa Melayu selalu dapat A kan? Tersusun kemas, dan teratur pantun yang adik ni bagi kat awek dia.. Korang mampu ke nak mengayat ‘awek’ korang guna pantun? Tak guna belajar tinggi-tinggi, kalau nak berpantun pun tak reti.. Hahaha..

“Buah langsat baru dipetik, apabila kasih sudah berputik, awak saja yang saya terima”.. Kelas bahasa Melayu mana adik dah pergi ni, cikgu mana yang ajar.. Pandai betul ko punya ‘pick up line’ nak menyakat awek dik, boleh jadi ‘cikgu cinta’ bila dah besar nanti..

Ramai lagi lelaki kat luar sana, umur dah lanjut yang tak kahwin-kahwin lagi.. Boleh la adik tolong ajarkan dorang teknik yang betul untuk mengorat awek dan cepat bertemu jodoh..

Tak sangka ada lagi budak yang guna ‘surat cinta’ kan? Ingatkan mengayat hantar ‘whatsapp’ je kat pasangan masing-masing.. Miss A respect adik ni punya ‘pantun cinta’, memang terbaik la.. Hahaha.. – MissA/UtaraNews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s