Pas Kedah Mahu Parti Lain Hormat Pendirian Mereka

2a-copy

Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Kedah menuntut agar parti-parti lain serta semua pihak menghormati segala keputusan dan pendirian yang dibuat parti tersebut. Tak kisah la sama ada dorang setuju atau tidak, tapi apa yang penting mereka perlu hormat pada prinsip PAS.

Sebagai negara demokrasi, PAS Kedah berkata tiada siapa boleh menidakkan atau memaksa semua orang untuk bersetuju dan mengikut kemahuan mereka sahaja. PASsmerujuk kepada desakan DAP dan Parti Amanah Negara (PAN) yang tidak putus-putus memaksa mereka untuk bekerjasama dalam Pakatan Harapan.

Sebagai sebuah parti yang berlandaskan agama Islam, Pas pastinya tidak mahu bekerjasama dengan parti yang secara terang-terangan menolak ajaran Islam. Setelah apa yang DAP dan Pan lakukan pada Pas… Pastinya parti Islam itu tidak mahu pisang berbuah dua kali.

Sementara itu, Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan turut memberi amaran dan peringatan kepada mereka yang tidak faham bahasa supaya tidak menguji kesabaran mereka. Sekarang ini Pas masih mampu mengawal emosi dan mendisiplinkan ahli-ahlinya.

Jangan sampai mereka bertindak je… Lagi satu Takiyuddin berkata parti pembangkang yang lain yang perasan parti mereka bersih dan bebas dari segala kesalahan. Semua parti ada kelemahannya… Malah rakyat juga sudah nampak agenda tersebunyi disebalik desakan pembangkang tersebut. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s