Anak Bunuh Bapa Kerana Dihalang Keluar Rumah

Disebabkan halang anak dari keluar rumah saja, anak sanggup bunuh bapa kandung sendiri.. Lelaki yang dikenali sebagai Ong Tun Hang ditemui mati, dipercayai telah dibunuh oleh anak bongsunya sendiri, iaitu Ong Shi Bao sebab halang anaknya itu dari keluar rumah..

Mayat mangsa ditemui di rumahnya yang terletak di Klang pada pagi hari Jumaat.. Ong dah halang anaknya dari keluar rumah, disebabkan berang dengan tindakan ayahnya itu.. Dorang dah bergaduh mulut..

Mula-mula hanya bergaduh mulut biasa dan anaknya tak ambil sebarang senjata tajam.. Empat jam lepas pergaduhan pertama, anaknya tetap nak keluar juga dari rumah..

Sekali lagi dorang bergaduh, pergaduhan kedua ni yang buatkan anaknya tu betul-betul dah marah.. Anaknya masuk ke dapur dan ambil pisau dan tikam bapanya di bahagian belakang bahu dan rusuk kiri, lalu melarikan diri..

Sehingga kini, anak mangsa masih lagi tak berjaya ditangkap dan menjadi buruan polis.. Menurut sumber, anak lelakinya itu ada masalah psikologi sejak umur 16 tahun lagi, mungkin tindakan yang dilakukan anaknya itu berpunca dari masalah psikologi..

Pihak polis masih menyiasat kes tersebut sebagai kes bunuh.. Ada masalah psikologi ke tak ada masalah psikologi, kena buat siasatan.. Bila dah bunuh orang, nak lari dari dijatuhkan hukuman berat banyak yang sanggup mengaku ‘gila’.. Iyerlah, kalau dah ‘gila’ ringat sikit hukuman yang akan dikenakan kerana membunuh.. – MissA/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s