Ramai Sebenarnya Ahli DAP Yang Benci Pada Mahathir

6a-copy

Pada hakikatnya, kebanyakkan ahli DAP sebenarnya tidak suka dan benci pada Penasihat parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tun Dr Mahathir Mohamad. Malah mereka menganggap apa yang dikatakan oleh Shamsher Singh Thind itu adalah benar.

Shamsher menolak kerjasama yang bakal dijalinkan DAP bersama Mahathir… Malah menganggap Mahathir sebagai bapa ayam dan ular. Namun akibat mahu menjaga hati Mahathir, Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, mengarahkan Shamsher untuk menarik balik kenyataannya di konvensyen DAP baru-baru ini.

Tapi pada hakikatnya apa yang dikatakan Shamsher itu benar… Memang ramai ahli DAP tidak suka pada Mahathir. Kalau boleh mereka tak mahu kerjasama dengan manusia berlidah ular itu… Tetapi kehendak mereka dihalang Guan Eng.

Cuba korang lihat, pada 11 Ogos lalu pengarah pendidikan politik Pemuda Sosialis DAP, Chiong Yoke Kong menyifatkan PPBM sebagai sebuah parti yang mengamalkan diskriminasi kaum dan akan menghancurkan negara. Selain itu PPBM dinilai sebagai klon UMNO.

Pada 19 April tahun lepas pula, Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Ramkarpal Singh juga tidak bersetuju dengan kerjasama antara Mahathir… Ini kerana tindakan tersebut bakal menimbulkan bencana yang besar.

Malah tambah Shamsher… Selepas dia mengeluarkan kenyataan Mahathir umpama ular dan bapa ayam… Ramai ahli veteran datang menemuinya dan berjabat tangan sebagai tanda sokongan diatas kenyataannya itu.

Jadi kalau ahli DAP pun tak suka pada Mahathir, kenapa DAP perlu teruskan tanpa persetujuan ahli parti sendiri?? – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s