PAS Buat Risalah RUU 355 Dalam Bahasa Tamil

1a-copy-1

Parti Islam PAS dikhabarkan bakal menghasilkan risalah Rang Undang-Undang 355 berkenaan hukum hudud dalam versi Tamil. Ini bertujuan bagi memudahkan masyarakat India faham erti sebenar kandungan RUU 355 dan makna disebalik hudud.

Perkara tersebut pada awalnya dicadangkan oleh Setiausaha Dewan Himpunan PAS Pusat (DHPP), Asokan Perumal. Asokan menyampaikan hasrat untuk membantu PAS dalam usaha pindaan akta RUU355.

Malah bagi memudahkan akta RUU 355 difahami oleh masyarakat India di negara ini… Asokan memberi cadangan kepada Tuan Guru Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang agar membuat risalah RUU 355 dalam bahasa Tamil.

Maka hanya dengan cara itu risalah tersebut boleh diedarkan kepada seluruh kaum India di negara ini. Bagus juga cadangan tersebut… Setidaknya walaupun ada yang tidak menyokong RUU 355… Tetapi mereka faham kehendak Hadi Awang selama ini.

Mungkin jika mereka telah mendapat penerangan yang secukupnya dalam risalah berbahasa Tamil itu… Mana tahu mungkin hati mereka terbuka untuk menyokong akta RUU 355 tersebut.

Mulia betul hati Asokan ni… Walaupun dia bukan seorang muslim tetapi keinginannya untuk membantu agama Islam wajar diberi pujian. Bukan macam orang Islam kita… Nama je Islam tapi tak sokong RUU 355. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s