Rafizi Umpama Budak Nakal Yang Mahukan Perhatian

8a-copy

Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli tak ubah seperti seorang budak nakal yang sangat dahagakan perhatian… Suka meraih populariti dan mahu dirinya menjadi perhatian umum dan semua pihak.

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Tan Sri Noh Omar mengibaratkan Rafizi sebagai budak nakal yang mahukan perhatian… Kalau dibiarkan maka dirinya tak akan berpuas hati selagi tiada orang berikan tumpuan kepadanya.

Malah Noh juga menyifatkan Rafizi sebagai raja penghasut… Kalau marah dan ‘pukul’ lagi Rafizi suka… Tapi kalau kita buat tak tahu… Selagi tu dia akan buat apa sahaja untuk dapatkan perhatian. Rafizi mahu orang ramai memberi respon terhadap apa yang dia lakukan.

Bukan tu je… Rafizi juga gemar memfitnah kerana terdesak mahukan populariti. Tak habis-habis nak serang Tabung Haji dan National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC). Tak kisah la dalam parlimen atau diluar… Kerja Rafizi memang memfitnah dan mencetuskan kontroversi je.

Selagi takde orang saman dia, selagi tu dia tak puas hati… Bila ada orang saman dia… Dia rasa dirinya sudah popular! Sebab tu la Rafizi layak diberi anugerah raja penghasut… Macam-macam cara dia guna untuk menghasut. Ini termasuklah melalui rakaman video.

Macam kes saman NFC yang Rafizi dibicarakan kerana menghasut dan memfitnah tu… Akhirnya Rafizi didapati bersalah kerana memfitnah. Tapi baginya, dia puas hati kerana boleh tumpang popular dan dapat perhatian.

Terdahulu, anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu mengeluarkan satu kenyataan kononnya syarikat itu menggunakan dana kerajaan bagi mempengaruhi dan cuba untuk mendapatkan pinjaman bagi lapan harta tanahnya.

Akan tetapi, hasil siasatan berjaya membongkarkan bahawa tuduhan tersebut hanyalah satu fitnah kotor daripada Rafizi. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s