Kakak Hampir Koma Angkara Adik Kandung

Anak-anak kecik bukan tak boleh kalau nak bergurau dengan adik, kakak atau abang.. Tapi, bergurau tu kena ada hadnya sebagai seorang ibu bapa pada anak-anak yang masih kecil dan tak tahu mana betul mana salah, korang kena tengok bila anak-anak bermain..

Ibu bapa yang dah besar dan faham ini yang kena ajar anak, mana benda yang boleh di buat bergurau atau tidak.. Sebabkan tak tengok anak bermain dengan kakak atau abang, ia boleh buatkan anak-anak korang hilang nyawa..

Peringatan dan pengajaran untuk ibu bapa luar sana.. Ibu ini dah kongsikan pengalaman yang dilalui sendiri olehnya sehingga membuatkan anak perempuannya hampir koma..

Si kakak dok bermain dengan si adik yang badan agak ‘bambam’.. Tengah dok bergurau dengan kakak, adik dah tindih kakak..

Tindih pulak bukan kat badan atau kaki.. Tapi, adik bambam dah tindih kat kepala kakak, sebab badan adik sangat berat kakak tak dapat nak tolak adik..

Sebabkan oksigen tak sampai ke otak, kakak dah kena sawan tarik dan hampir hilang nyawa sebab nafas dah berhenti.. Ibunya dah bawa ke hospital dan kini dah pulih dan selamat..

Haa, jangan buat main-main tau kalau oksigen tak sampai ke otak, boleh meragut nyawa.. Tengok-tengok la kalau anak-anak korang dok bergurau dengan adik-adik ‘malang tak berbau’, kalau boleh dielakkan kita elakkan.. – MissA/Utaranews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s