CL 2NE1 Dikecam Kerana Persendakan Ayat Al-Quran

Penyanyi terkenal CL (2NEI), bukan lah satu nama asing lagi di Korea.. Penyanyi ni bukan setakat dikenali di Korea, malah di beberapa negara seperti Amerika Syarikat, Jepun, Malaysia dan banyak lagi.. Walaupun dikenali menerusi kumpulannya 2NE1, namun penyanyi ini kini giat bergerak secara solo sekarang..

Baru-baru ni nama CL menjadi bualan hangat bila lagunya yang berjudul ‘MTBD’ yang dilancarkan pada 2014 lalu menjadi kontroversi.. Sebelum ni dah pernah jadi isu panas, di mana latar bunyi lagu tu dikatakan agak sama seperti bacaan ayat Al-Quran..

Gara-gara tu ramai penganut agama Islam membantah kerana tidak boleh menerima bacaan ayat Al-Quran dijadikan sebagai lagu atau digunakan untuk tujuan hiburan.. Masyarakat Korea Muslim jugak mengadu dan meminta syarikat rakaman CL, iaitu YG Entertainment untuk mengeluarkan bahagian lagu yang mencetuskan kontroversi itu..

Namun, baru-baru ini semasa mengadakan konsert solonya di Los Angeles, CL tetap menggunakan versi yang sama.. Disebabkan itu, CL dikecam peminat bila memuat naik persembahannya itu di akaun Instagram..

Ramai yang mengkritik dan meminta CL memohon maaf serta penjelasan darinya..Inilah jenis manusia yang tak tahu menghormati agama lain.. Dah pernah kecam sebelum ni, masih nak menimbulkan kontroversi yang sama lagi.. – Misshana/Utaranews

https://www.instagram.com/p/BMdbo7QjpJY/?taken-by=chaelincl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s