Pakatan Harapan Semakin Terdesak – Zaid Ibrahim

3a-copy

Sudah terang lagi bersuluh…. Pakatan Harapan (PH) tidak akan mampu bergerak jika tanpa kerjasama daripada parti Islam PAS. Sebab tu la dorang beriya-iya dan tidak putus untuk memujuk PAS menjalinkan kerjasama semula dengan PH.

Bukan setakat gagal dalam pilihanraya jika tanpa pengaruh PAS… Malah PH juga bakal menghadapi detik-detik penyeksaan dan bakal meroyan sepanjang menghadapi pilihanraya.

Bukan itu sahaja… Usaha PH juga akan gagal jika PAS mahu bekerjasama tetapi parti Islam itu masih lagi membawa agenda perlaksanaan hudud.

Yela, PH kan menentang dan tidak menyokong hudud… Walaupun PAS mahu bekerjasama akan tetapi penyokong PAS tidak akan menyokong PH jika mereka masih menolak hudud.

Sementara itu, Bekas menteri, Datuk Zaid Ibrahim menyifatkan usaha PH yang masih cuba untuk mendekati PAS, walaupun parti itu enggan bekerjasama dilihat sebagai satu tindakan terdesak yang sangat memalukan.

Zaid juga tidak menyangka bahawa PH terlalu terdesak sehingga sanggup menggunakan nama agama untuk mendapatkan sokongan… Malah mahu bekerjasama dengan parti yang pernah di caci maki oleh mereka.

Umpama jilat ludah sendiri… Sebelum ini buang PAS jauh-jauh kerana DAP menentang hudud… Tapi kini kutip dan jilat semula sebab perlukan sokongan dari PAS. Nampak tak, betapa terdesaknya Pakatan Harapan ni?? – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s