Betul ke Nasi Lemak Anak Dara Dah Mula Berlagak Diva?

Amboi-amboi dik, mentang-mentang nama ‘nasi lemak anak dara’ tu dah glamour satu Malaysia.. Ko dah mula nak tunjuk besar kepala ke? Bila kritik produk Melayu nanti, ada yang kata tak support bisnes bangsa sendiri..

Macam mana nak support kalau dah macam gini cara dia berniaga.. Bila dah mula popular dan viral.. Mulalah nak berlagak diva.. Nak tahu diva macam mana? Ada sorang akak ni menggunakan akaun Facebook Sarimah Jaafar, mendedahkan ‘nasi lemak anak dara’ tu indah khabar dari rupa..

Udah le bayor mahal-mahal, servis lingkup, kuatiti nasi lemak pun sikit.. Harga nasi lemak RM3.50 dapat ayam kecik, timun, kacang, dan telur ‘hilang’.. Macam mana boleh ‘hilang’ tu tak tahu la.. Hehehe..

Bayar harga mahal, bagi la servis elok sikit dik oit! Ko ingat orang bayar mahal-mahal tu semata-mata nak ko letak sambal bilis dengan ayam seketul tu je ke? Dah la buat servis delivery, apa kejadahnya ko suruh mak cik tu sendiri yang panjat tangga tingkat 5 tu ambil sendiri nasi lemak yang dia dah beli..

Tak payah nak kembangkan bisnes ko la dik oit kalau buat servis teruk macam ni.. Makin popular makin kurang barang-barang dalam nasi lemak anak dara..

Pakat-pakat boikot la ‘nasi lemak anak dara’ ni, banyak lagi nasi lemak mak dara yang lagi sedap.. Nak juga beli nasi lemak ni, ha kan dah terkena kat batang hidung sendiri.. – MissA/UtaraNews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s