Malapetaka Besar Akan Berlaku Jika PAS Kembali Bersama Pakatan Harapan

7a-copy

Kehancuran besar bakal berlaku terhadap parti Islam PAS sekiranya mereka masih berdegil dan mahu kembali bersekongkol bersama Pakatan Harapan (PH). Kembali kepada PH, umpama menyerah diri untuk dikorbankan dan sekali lagi menjadi hamba mereka.

Ketua Penerangan Pertubuhan Suara Pondok Kelantan, Mohd Syamsul Mohd Yusoff Al- Hafiz berkata, jika kembali bersama PH adalah jalan terbaik bagi PAS, maka percaturan tersebut silap! Sebaliknya malapetaka yang bakal menimpa.

Beliau membantah sekeras-kerasnya usaha tersebut kerana jika PAS kembali bersama PH… PAS akan tenggelam, sebaliknya DAP akan jadi parti dominan. Buat la syarat apa pun… Korang ingat DAP nak tunduk ke?? Awal-awal je DAP setuju… Lepas PAS masuk perangkap… Hancur habis semua syarat.

Ditambah pula dengan isu dalaman PAS yang sedang bergolak… Kehilangan kepercayaan dari penyokong setia mereka… Malah perpecahan dalaman PAS yang semakin ketara. Kalau PAS balik pada PH… Maka ‘terkuburlah’ kuasa yang ada pada PAS.

Disebabkan itu, Syamsul mencadangkan supaya adalah lebih baik PAS kembali kepada Barisan Nasional (BN). Lantas melipat-gandakan usaha memperkukuhkan akidah umat Islam selaras dengan agenda BN. Hal ini termasuklah usaha kearah masa depan negara, iaitu Rang Undang-Undang (RUU) Persendirian Akta 355.

DAP pasti tak akan bersetuju dengan syarat PAS ni… Mahu bersatu asalkan penyatuan tersebut dibuat atas dasar agama… Semua orang tahu, DAP ni rasis dan bencikan Islam! Jadi jangan nak mimpi la yang DAP ni bakal tunduk pada kemahuan PAS. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s