Orang Johor Hina Negeri Kedah Negeri Miskin

kedah

Baru-baru ini, perlawanan bola sepak untuk merangkul gelaran TM Piala Malaysia 2016 antara Selangor dan Kedah telah pun dimenangi oleh pasukan Kedah.. Dalam kemeriahan pasukan Kedah menjuarai perlawanan tersebut..

Muncul pula satu tweet di laman Twitter yang telah viral di media sosial, mengaitkan perlawanan Selangor vs Kedah dengan Johor Darul Takzim..

Tweet itu dari budak Johor untuk orang Kedah pulak.. Nak gaduh negeri siapa paling bagus pula ke ni? Sorang lelaki menggunakan nama Facebook Amir Hadi dah kritik Kedah, beliau sifatkan Kedah negeri yang cukup miskin..

Nak bandingkan Kedah dengan Johor, Kedah nak beli bas pun tak mampu.. Macam-macam la Amir ni kritik negeri Kedah.. Siap cakap jijik dengan negeri Kedah lagi..

Dah kenapa pulak dengan Amir ni, nanti orang Kedah cari ko sampai lubang cacing.. Mahu menggelupur takut nak menjawab, mulut tu jangan longkang sangat kritik negeri orang..

Tak payah nak bandingkan negeri mana yang lagi hebat, Selangor dengan Kedah yang lawan bola.. Negeri Kedah dengan Johor pulak yang nak bergaduh, dah kenapa setan?? – MissA/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s