Kerana Kecuaian Ibu, Anak Ditimpa Kecederaan

Sebagai seorang ibu bapa pada anak-anak, memang sudah menjadi tanggungjawab korang semua untuk menjaga keselamatan anak-anak terutamanya yang masih kecil..

Sebab itu kalau ada anak yang masih kecil dan di bawah umur, korang perlu menjaga keselamatan mereka terutamanya ketika dalam kereta.. Kegunaan tali pinggang keselamatan dalam kereta bukan untuk hiasan..

Memang kanak-kanak susah nak pakai tali pinggang keselamatan kalau dalam kereta sebab mereka tak duduk diam.. Tapi, akibat yang akan diterima kalau tak pakai tali pinggang bila berlaku kemalangan anak-anak yang akan cedera teruk..

Kejadian ini berlaku di Kuala Lumpur, seorang kanak-kanak lelaki cedera di bahagian dahi akibat terjatuh di lantai dalam kereta selepas ibunya brek mengejut.. Ibunya yang dikenali sebagai Rozie Othman dah brek mengejut, selepas kereta di depan berhenti secara tiba-tiba..

Disebabkan itu, anaknya Arif menjadi mangsa dan tercedera.. Kalau sayang anak-anak tu pakaikan la dorang tali pinggang keselamatan, ajar anak-anak untuk duduk diam kalau dalam kereta..

Selalunya kalau terlibat dengan kemalangan, anak-anak yang akan cedera parah sebab tak dipakaikan tali pinggang keselamatan.. – MissA/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s