Guan Eng Tak Puas Hati Apabila BR1M Dinaikkan!!

4a-copy-1

Ketika rakyat Malaysia bergembira setelah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan kenaikan pemberian Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) dalam pembentangan Bajet 2017 pada Jumaat lalu.

Ada pula hamba Allah ni yang tak setuju dengan kenaikkan pemberian BR1M tersebut… Yela, mungkin Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng ni tak setuju sebab kenaikkan tu sikit sangat. Mungkin sebab Guan Eng selalu dok dapat rumah banglo mewah.. Hahaha! Kerana itu baginya kenaikkan itu sedikit..

Guan Eng menganggap kenaikan skim bantuan BR1M sebagai satu yang merugikan, kerana kononnya subsidi ditarik balik… Jumlah BR1M ditambah tetapi subsudi minyak masak dimansuhkan. Macam dengan takde beza, betul tak??

Tapi itu semua kata Guan Eng… Padahal pada hakikatnya subsidi minyak tak dimansuhkan pun… Malah khabar angin kononnya kadar tol dinaikkan juga adalah tidak benar. Guan Eng sengaja timbulkan berita tidak benar tersebut bagi mengelirukan rakyat dan menambahkan kebencian terhadap kerajaan.

Mungkin Guan Eng ni tak suka dan benci apabila kerajaan membantu rakyat berbangsa Melayu… Tapi kalau masyarakat Cina yang dapat pertolongan… Mesti Guan Eng suruh bagi lebih! Guan ni kan tak mahu dan benci tengok orang Melayu maju.

Sebab tu la golongan Melayu di Pulau Pinang langsung tak dapat pembelaan dari kerajaan DAP… Sebaliknya mereka ditindas dan hak mereka dinafikan. Peniaga-peniaga Melayu di negeri tersebut juga ditindas dan dimusnahkan tapak perniagaan mereka. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s