Bayi Berusia 10 Bulan Dijangkiti Penyakit Serius Kerana Troli Di Pasaraya

Banyak sungguh penyakit sekarang ni.. Tanpa sedar semua penyakit tersebut boleh menyerang bayi yang masih kecil.. Kalau ada anak kecil ni, jangan la nak ambik ringan benda-benda yang boleh memudaratkan nyawa anak-anak korang..

Pengalaman yang agak menyedihkan ini telah dilalui oleh seorang ibu yang mempunyai anak berusia 10 bulan..

Bayi wanita itu menghadapi nasib malang apabila menghidapi demam panas yang teruk dan penyakit lain dek kerana troli di pasaraya..

Disebab menggunakan troli di sebuah pasaraya dan meletakkan anaknya di dalam troli itu.. 24 jam lepas balik dari pasaraya tersebut, anak wanita dari Australia ni kena demam panas sampai suhu 103°c..

Anaknya terpaksa dimasukkan ke icu selama 8 hari, dan perlu mengambil masa dua minggu untuk pulih sepenuhnya.. Bayi yang masih kecil tersebut perlu melalui detik-detik yang cemas apabila dijangkiti 4jenis penyakit dalam masa yang sama..

Bahaya betul troli dekat pasaraya ni yer, mungkin sebab banyak orang yang dok guna dan pegang troli tu kot noh.. Bayi ni kan antibodi dia lemah.. Sebab tu cepat dapat penyakit..

Lebih baik mencegah dari berlaku perkara yang tak diigini.. Ambil langkah-langkah keselamatan untuk anak-anak korang sebelum terlambat.. – MissA/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s