‘Abam Doctor, I Heart U’, Lagi Satu Drama Bodoh Yang Akan Ditayangkan

1q

Adoyaiii.. ‘Abam Doctor, I Heart U’?? Miss baca tajuk dia pun dah rasa berbulu.. Apatah lagi nak tengok drama ni, memang tak lah! Ini drama Melayu terbaru yang bakal ditayangkan ke?? Tak cukup dengan drama Melayu bodoh yang sedia ada, ditambah lagi dengan drama tak berkualiti macam ni..

Sebelum ni Miss pernah ceritakan pasal drama ‘Love You Miss Pomen’ yang dilakonkan oleh pelakon cantik Mira Filzah.. Itu pun dah meloya tekak Miss baca tajuk dia! Kali ni, drama ‘Abam Doctor, I Heart You’ yang dilakonkan pulak oleh pelakon kacak Nazim Othman dan pelakon Dayana Roza..

Kebanyakkan drama Melayu sekarang, Miss tengok banyak diadaptasikan dari novel.. Drama ni pun sama ke?? Kalau betul adaptasi dari novel, nampak sangat yang industri filem dan drama tempatan dah ketandusan idea.. Yela, tak habis-habis nak buat drama atau filem dari adaptasi novel..

Boleh kata sekarang ni banyak hasil karya yang diadaptasikan dari novel.. Dah tu jalan cerita dia semua lebih kurang sama je.. Langsung tak memberi faedah kepada penonton.. Contoh macam drama ‘Misiku Sado’.. Jalan cerita dia merepek gila.. Dah macam memperlekeh kerjaya abang-abang Misi kat luar sana pulak Miss tengok..

Cer buat drama yang memberi faedah dan pengajaran sikit buat penonton yang tengok.. Bukannya disajikan dengan drama cinta-cinton jer.. Bila ramai kritik cerita Melayu, pandai pulak nak melenting kata orang sendiri tak pandai nak hargai hasil seni tempatan.. Kalau macam ni gayanya hasil seni tu.. Macam mana orang kita nak sokong.. Puiihh!! – Misshana/Utaranews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s