Perhimpunan Bersih Medium Untuk Lahirkan Samseng, Gangster Dan Ah Long

Kumpulan Bersih boleh diibaratkan sebagai medium yang paling sesuai untuk melahirkan samseng dan gangster di negara ini… Mungkin juga pelapis bagi kumpulan ‘Ahlong’!

Mana tidaknya jika Pengerusi Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah mengakui bahawa hak kebebasan bersuara tu bermaksud rakyat boleh melepaskan kemarahan mereka sesuka hati, memaki hamun, merosakkan kemudahan awan dan sebagainya.

Ajaran macam tu ke yang perlu kita sanjung di negara ni?? Benarkan rakyat bertindak seperti samseng?? Sebab tu la pihak berkuasa tak benarkan kumpulan Bersih ni bermaharajalela di jalanan… Sebab dorang ni bukan je rosakkan akidah dan pemikiran rakyat… Dorang juga benarkan rakyat menjadi biadap!

Bagi Maria, bertindak dengan menggunakan kekasaran, menghina pemimpin negara itu semua dianggap sebagai hak untuk melepaskan kemarahan rakyat. Ohhhh, jadi selama ni Maria dan Bersih dok ajar rakyat jadi kurang ajar la ek.

Kononnya itu sebagai tanda perbezaan pendapat… Kononnya rakyat ada hak untuk menunjukkan rasa tak puas hati, walaupun dengan cara keganasan!

Pembantu peribadi isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, Rizal Mansor berkata kenyataan Maria ini umpama mendorang rakyat Malaysia dan membenarkan rakyat agar bertindak ala samseng.

Maria sebenar bukti manusia yang gagal untuk menjadi insan berakhlak tinggi… Malah gagal untuk memahami erti kesederhanaan dalam masyarakat pelbagai kaum. Tindakan Maria akan menyebabkan hilang keseimbangan dalam sikap toleransi dalam perkauman.

Ajaran Maria hanya akan mendorong kepada tindakan marah, menghasut dan kebiadapan. Ia juga akan menambahkan jurang antara kaum serta masyarakat. Sebab tu la Maria sekarang ni dikecam hebat oleh musuhnya. Kerana dia menghalalkan keganasan. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s