Guan Eng Fikir Hanya Dia Sahaja Yang Mampu Selamatkan Malaysia

Nampaknya di Malaysia ni hanya tinggal Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang bergelumang dengan pelbagai kontroversi anti Islam dan terjebak dengan pelbagai kes rasuah dan salah guna kuasa sahaja yang mampu menjadi individu ‘penyelamat negara’.

Takde siapa pun yang mampu ‘selamatkan negara’ selain daripada Guan Eng… Disebabkan Guan Eng merasakan dirinya sahaja yang layak memulihkan ekonomi negara… Jadi Guan Rng mengajak rakyat untuk menghapuskan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST).

Serta menyeru rakyat agar bersama dengannya dalam usaha menumbangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. Ujar Guan Eng, GST bukanlah penyelamat negara… Ohhhh, mungkin Guan Eng lah individu yang mampu menyelamatkan negara.

Yela, tengok jela bagaimana pencapaian Guan Eng yang begitu ‘membanggakan’ di Pulau Pinang… Cara pemerintahan yang sangat bagus… Robohkan perkampungan Melayu… Jual tanah kerajaan yang diduduki penduduk melayu kepada pelabur atas alasan pembangunan.

Melumpuhkan ekonomi orang Melayu, sedangkan perniagaan orang Cina kat tepi jalan Guan Eng tak pernah sentuh… Pusat judi dan kelab malam bersepah… Rumah urut tumbuh bagai cendawan tumbuh lepas hujan… Sikit pun Guan Eng tak kacau!

Jadi pemimpin macam tu ke yang Guan Eng kata layak jadi penyelamat negara?? Rasa diri sendiri tu bagus sangat pada orang lain.. Hahaha! Sebab tu la Guan Eng ajak rakyat hapus GST… Dengan harapan rakyat akan menyokong dirinya.

Bahkan mahu rakyat menghapuskan BN sebab Guan Eng nak naikkan DAP sebagai kerajaan baru bagi orang Melayu… Korang rasa apa negara akan jadi kalau DAP memerintah?? Pasti ornag Melayu akan jadi pelarian di negara sendiri.

Kononnya BN dan GST harus segera dihapuskan kerana ia menjadi punca kepada kelembapan ekonomi dan pekerja tidak dapat menampung kos sara hidup. Guan Eng acah-acah prihatin pasal rakyat, namun pada hakikatnya Guan Eng lah penyebab kepada beribu-ribu keluarga di Pulau Pinang hilang tempat tinggal. – TiraGomez/UtaraNews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s